Dobre na śniadanie, podwieczorek ale też na kolację. Wszystko zależy od Ciebie, kiedy masz na nie chęć. Jakich składników użyć do ich zrobienia? Na pewno i przede wszystkim jajek, a reszta według upodobań kulinarnych lub tego co masz akurat w lodówce.
Ja użyłam paprykę zieloną i czerwoną, szynkę, cebule, ser żółty.
Do zrobienia sześciu babeczek potrzebowałam:
3 jajka
2 plasterki szynki
2 plasterki sera
kawałek czerwonej papryki
kawałek zielonej papryki
pół średniej cebuli
2 łyżki mleka
sól i pieprz do smaku
Jajka rozbiłam do miski, dodałam mleko i roztrzepałam widelcem. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, ser, szynkę i cebulę. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną masę jajeczną przelałam do silikonowej formy do muffinek.
Babeczki piekłam 20 minut w temp. 180 stopni. Najlepiej smakują na ciepło. Moja Patrycja lubi jeść je z keczupem, nie wkluczone, że Twojemu maluchowi zasmakują również w tej formie.
SMACZNEGO :)
Uwielbiam! Już zapisuję przepis bo są bez mąki ! :)
OdpowiedzUsuńA ja nawet nie wiedziałam, że można z mąką ?!
UsuńDaj znać jak smakowały.
Smacznego ::)
uwielbiam jajeczne śniadania, Twoje muffinki wyglądają przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńhttp://madilena.blogspot.com/
Dziękuję i tak też smakują :) Zapraszam do wypróbowania ;)
Usuńwygląda smacznie :) chyba wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne ...smacznego :)
Usuńps: tylko trzeba pamiętać, żeby jeść na ciepło, na zimno czar pryska ;)
wyglądają pysznie. Mój synek pewnie chętnie by zjadł. muszę wypróbować przepis. dzięki!
OdpowiedzUsuńPolecam z pełną odpowiedzialnością. Mojej 3 latce smakują, mimo, że są z jajek ;)
UsuńŚwietny pomysł, a wygląd obłędny!
OdpowiedzUsuńDziękuję i życzę smacznego :)
Usuń