Strony

niedziela, 17 stycznia 2016

BABECZKI JAJECZNE Z WARZYWAMI SZYNKĄ


Dobre na śniadanie, podwieczorek ale też na kolację. Wszystko zależy od Ciebie, kiedy masz na nie chęć. Jakich składników użyć do ich zrobienia? Na pewno i przede wszystkim jajek, a reszta według upodobań kulinarnych lub tego co masz akurat w lodówce.
Ja użyłam paprykę zieloną i czerwoną, szynkę, cebule, ser żółty.


Do zrobienia sześciu babeczek potrzebowałam:

3 jajka
2 plasterki szynki
2 plasterki sera
kawałek czerwonej papryki
kawałek zielonej papryki
pół średniej cebuli
2 łyżki mleka
sól i pieprz do smaku
 
 

Jajka rozbiłam do miski, dodałam mleko i roztrzepałam widelcem. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, ser, szynkę i cebulę. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną masę jajeczną przelałam do silikonowej formy do muffinek.

Babeczki piekłam 20 minut w temp. 180 stopni. Najlepiej smakują na ciepło. Moja Patrycja lubi jeść je z keczupem, nie wkluczone, że Twojemu maluchowi zasmakują również w tej formie.
 






 
SMACZNEGO :) 
 
 

 

10 komentarzy:

  1. Uwielbiam! Już zapisuję przepis bo są bez mąki ! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja nawet nie wiedziałam, że można z mąką ?!
      Daj znać jak smakowały.
      Smacznego ::)

      Usuń
  2. uwielbiam jajeczne śniadania, Twoje muffinki wyglądają przepysznie! :)
    http://madilena.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i tak też smakują :) Zapraszam do wypróbowania ;)

      Usuń
  3. wygląda smacznie :) chyba wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są pyszne ...smacznego :)
      ps: tylko trzeba pamiętać, żeby jeść na ciepło, na zimno czar pryska ;)

      Usuń
  4. wyglądają pysznie. Mój synek pewnie chętnie by zjadł. muszę wypróbować przepis. dzięki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam z pełną odpowiedzialnością. Mojej 3 latce smakują, mimo, że są z jajek ;)

      Usuń
  5. Świetny pomysł, a wygląd obłędny!

    OdpowiedzUsuń